Nasze menu

kuchnia, wino, business, rodzina, przyjaciele…

Zupy

  • Rosół z gęsi z kluskami lanymi
  • Krem z marchewki z limonką

Przystawki

  • Tatar wołowy klasyczny, dymem wędzony
  • Carpaccio wołowe
  • Krewetki „Black Tiger” w białym winie z grzanką czosnkową
  • Pierożki z bobem w cieście francuskim z sosem z koziego sera

Sałaty

  • Chrupiące sałaty z kurczakiem i grzanką czosnkową z sosem miodowo-musztardowym
  • Sałata z krewetkami, granatem, serem lazuri sosem koktajlowym z whiskey

Dania główne

  • Kluski szpinakowe z nowalijkami
  • Kaczka pieczona w sosie ze świeżej żurawiny z kluskami leniwymi i karmelizowanymi owocami
  • Stek z polędwicy wołowej z warzywami z grilla, frytkami i konfiturą ze śliwek
  • Sznycel cielęcy z jajkiem sadzonym, młodymi ziemniakami i mizerią
  • Łosoś z kaszą pęczak, ogórkiem, smażonym szpinakiem z pomidorkami cherry i sosem cytrynowym
  • Pieczona makrela z salsą paprykową, młodymi ziemniakami i kalafiorem

Menu dziecięce

  • Rosół
  • Zupa pomidorowa
  • Nuggetsy z frytkami i surówką z marchwi
  • Gnocchi z masłem lub pomidorami
  • Naleśniki z dżemem i bitą śmietaną, podane na zimno
  • Lody waniliowe w kulkach

Desery

  • Beza z owocami i mascarpone z sosem z truskawek
  • Suflet czekoladowy z pudrem z buraka i lodami waniliowymi
  • Lody waniliowe z gorącymi malinami

Napoje

  • naturalne: lemoniada, świeżo wyciskane soki
  • gorące: kawa, herbata
  • zimne: soki, woda, napoje gazowane
  • alkohole: piwo, wina z całego świata, wódka dla koneserów, whisky, drinki…