Nasze menu

kuchnia, wino, business, rodzina, przyjaciele…

Zupy

  • Rosół z domowym makaronem
  • Żur na własnym zakwasie z puree ziemniaczanym ze skwarkami, kiełbasą i jajkiem

Sałaty

  • Sałata z polędwicą wołową, serem gorgonzola i gruszką grillowaną, prażonymi pestkami i sosem musztardowo-miodowym
  • Sałata z carpaccio z buraka, serem lazur, orzechami włoskimi, marynowaną czerwoną cebulą, sosem cezar i grzanką z parmezanem

Menu dziecięce

  • Rosół z makaronem
  • Zupa pomidorowa z makaronem
  • Cheeseburger (100g wołowiny, bułka, ser, ketchup, ogórek) z frytkami
  • Chrupiące polędwiczki kurczaka z frytkami i surówką z marchwi
  • Lody waniliowe                                                                           

Przystawki

  • Tatar z polędwicy wołowej wędzony dymem sosnowym
  • Carpaccio z polędwicy z rucolą, kaparami i parmezanem                         
  • Krewetki w białym winie z grzanką czosnkową

Burger

  • BURGER Black Angus CHIPOTLE ​ + frytki  belgijskie (200g wołowiny Black Angus, bułka brioche, ser cheddar, sos chipotle mayo, warzywa)
  • BURGER Black Angus BECON + frytki belgijskie (200 g wołowiny Black Angus, bułka brioche, podwójny becon, sos BBQ, warzywa)
  • BURGER Chrupiący Kurczak + frytki belgijskie (polędwiczki kurczaka w panko, bułka brioche, ser cheddar, sos chipotle mayo, warzywa)
  • BURGER VEGE + frytki belgijskie (Burger z brokuła, bułka brioche, vege cheddar, sos vege mayo, warzywa)

Makarony

  • Linguine z kurczakiem i pieczarkami w kremowym sosie                       
  • Linguine  cztery sery 
  • Linguine aglio e olio z krewetkami                                                    

Dania główne

  • Grillowana pierś z kury z sosem serowo-cydrowym, ziemniakiem hasselback i mix sałat z fetą

  • Noga z kaczki confit z sosem piernikowym, gratin ziemniaczanym i jabłkiem zapiekanym w białym winie

  • Policzek wołowy z sosem własnym, puree ziemniaczanym ze skwarkami i karmelizowane buraczki 

  • Stek z polędwicy wołowej z mixem sałat i zapiekanymi ziemniakami
  • Stek z polędwicy wołowej serwowany na gorącym kamieniu wulkanicznym, warzywa z pieca, zestaw 3 sosów
  • Ryba Mahi Mahi (filet), frytki z batata, mix sałat i puder z wakame
  • Łosoś teriyaki pieczony z czarnym sezamem, pilaw z kaszy bulgur i spaghetti warzywne

Desery

  • Beza z mascarpone, owocami sezonowymi i sosem porzeczkowym                              
  • Brownie z z sosem truskawkowym i lodami waniliowymi
  • Panna cotta w pucharku z sosem malinowym
  • Lody waniliowe z owocami

Napoje

  • naturalne: lemoniada, świeżo wyciskane soki
  • gorące: kawa, herbata
  • zimne: soki, woda, napoje gazowane
  • alkohole: piwo, wina z całego świata, wódka dla koneserów, whisky, drinki…